Bakfietsen worden steeds populairder voor ouders die met hun peuter op sleeptouw door de stad willen reizen. Nu, dankzij een nieuw product op de markt, kunnen ouders hun kleintjes meenemen op een bakfiets zonder zich zorgen te hoeven maken over schaal of veiligheid.

Het nieuwe peuterzitje voor bakfietsen biedt een perfecte oplossing voor wie een peuter mee op zijn bakfiets wil nemen. Dit unieke zitje kan rechtstreeks op het fietsframe worden bevestigd en is speciaal ontworpen met peuters in gedachten, en biedt een ergonomisch ontwerp dat ze veilig houdt terwijl ze met mama of papa rijden. Het zitje is gemaakt van stevige materialen en heeft verstelbare banden zodat het kan worden aangepast naarmate je kind groeit. Het biedt ook vulling op precies de juiste plaatsen voor maximaal comfort onderweg. Bovendien maakt de lichtgewicht constructie het eenvoudig te installeren en te verwijderen wanneer dat nodig is.

Welke leeftijd moet mijn peuter zijn voor een peuterschaal op een bakfiets?

Als het gaat om het kiezen van de juiste bakfiets voor je peuter, is het essentieel om te weten welke leeftijdscategorie geschikt is voor een peuterzitje. Het is belangrijk om bij het wegen rekening te houden met het gewicht en de lengte van uw kind als het klaar is om in een peuterzitje te rijden. Over het algemeen moeten peuters minimaal 18 maanden oud zijn voordat ze veilig een bakfiets met een peuterweegschaal kunnen gebruiken.

Het formaat van de bakfiets heeft invloed op wanneer je je kleintje in een peuterzitje kunt zetten. De meeste fabrikanten bieden peuterzitjes aan die passen op frames met een wielbasis tussen 68 cm en 72 cm lang, wat betekent dat kinderen van ongeveer twee of drie jaar ideale kandidaten zijn om er mee te rijden. De langere wielbasis geeft extra stabiliteit in vergelijking met kortere en biedt meer ondersteuning voor jonge kinderen tijdens het rijden.

Hoe bevestig je een peuterschaal op een bakfiets?

Voordat u begint met het bevestigen van een peuterzitje aan uw bakfiets, is het belangrijk dat u eerst de maat en gewichtsschaal van uw specifieke fiets bevestigt, zodat deze geschikt is voor de toevoeging van het zitje.

Het wordt aanbevolen dat een bakfiets een wieldiameter van ten minste 24 inch of groter heeft om comfortabel plaats te bieden aan een volwassen rijder en een extra passagier. Bovendien mogen peuters niet meer dan 48 pond wegen om in de meeste standaard kinderzitjes te passen. Babboe legt u in onderstaande video uit hoe een peuterschaal op een bakfiets gemonteerd moet worden.